Agenda

Grècia en vaga contra l’austeritat

02/11/2011

Per Irene Grau. Si Portugal està preparant la segona vaga general en un any, Grècia ja ha perdut el compte de quantes n’ha fet. El país viu una situació de retallades permanents al dictat dels mercats. Però més enllà de la resignació, la classe treballadora grega respon a cada retallada i cada vegada amb més força.

Els passats 19 i 20 d’octubre els i les treballadores del país van tornar a paralitzar el país per protestar contra els milers d’acomiadaments al sector públic, la pràctica eliminació del salari mínim i retallades en la jubilació, entre altres atacs a les seves condicions de vida. La vaga general de dos dies va implicar a tots els sectors de l’economia hel•lena en la que, en paraules d’un dirigent sindical, va ser “la mare de totes les vagues”. Ja el primer dia més de 200.000 persones van inundar els carrers d’Atenes i van asetjar, de nou, el Parlament, on s’estava votant les retallades.

L’aprovació de la quitació d’un 50% del deute grec dóna un respir a les finances del país, però posa de nou la soga al coll a la classe treballadora grega, ja que augura noves retallades per compensar als bancs. No obstant això, la determinació i la valentia de les i els treballadors grecs garanteix que no cediran res sense lluitar.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×