Agenda

Idees per canviar un món en crisi

07/05/2012

Per Borja Garcia (@borjagm4). Les jornades Idees per canviar el món, realitzades entre el 20 i el 22 del passat mes d’abril, van servir per debatre les idees del 99% per guanyar a l’1%. El context de greu crisi econòmica, de retallades i repressió ha estat un dels factors que han d’aquestes jornades una de les més grans de la història d’En lluita.

De fet, la primera de les xerrades de divendres, amb la Rosa Canyadell i el Kostas Katarachias (sindicalista grec i membre del col·legi de metges) va aplegar 150 persones al saló d’actes de l’espai Jove la Fontana. Aquesta xerrada ens va fer veure que només la lluita, les vagues i l’autoorganitació de la classe treballadora són l’únic camí per sortir de la crisi. Els exemples de Grècia ens han demostrat que una vaga pot tombar un govern i que tant un hospital com un diari poden ser gestionats únicament pels seus treballadors.

La jornada de dissabte vam fer dues xerrades alhora omplint dues sales. Ni tan sols el partit de futbol va impedir que la cloenda estigués plena de gent. Diumenge vam fer la ruta del POUM, que va ser una manera excel·lent de posar fi a les jornades. Amb un bon clima, cançons de lluita històriques i un ambient de camaraderia, unes 75 persones vam recórrer els principals edificis del centre de Barcelona vinculats a la història del POUM. En definitiva, un homenatge a la nostra història i unes jornades que també han fet història.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×