Agenda

JJOO Madrid 2020 | Una candidatura en benefici d’uns pocs

27/03/2013

Redacció. L’Ajuntament de Madrid, dominat pel PP d’Ana Botella, presenta per tercera vegada consecutiva la candidatura als Jocs Olímpics. Però, per què aquesta insistència? S’ha de tenir en compte que Madrid és l’Ajuntament més endeutat de l’Estat espanyol, amb 7.000 milions d’euros, un atur del 15,5% i més de 14.000 desnonaments durant el 2012. A més el 22% del pressupost municipal es destina al pagament del deute amb entitats financeres.

I al mateix temps l’Ajuntament del PP es disposa a gastar 22 milions d’euros en la nova candidatura, que es malversaran igual que els 37,8 milions gastats per a la candidatura fallida del 2016. Aquesta voluntat urbanística i de gastar l’erari públic en macro instal·lacions esportives de dubtós caràcter públic i de poca rendibilitat —un Centro Aquático que ha costat 157 milions i només té una piscina o l’estadi La Caja Mágica que ha costat 294 milions d’euros— és paral·lela a la voluntat privatitzadora dels sis hospitals públics i dels 27 centres d’atenció primària.

Aquesta intenció de gastar diners públics en projectes especulatius que augmenten els beneficis privats ha despertat el rebuig de diversos col·lectius de treballadors i treballadores.

La plantilla del Metro de Madrid va fer vaga el dia de la visita del Comitè Olímpic Internacional (COI). El personal de l’Ajuntament de Madrid va organitzar una concentració contra el COI, demanant “menys jocs olímpics i més esport públic”. Les plantilles d’aquests poliesportius denuncien que no hi hagi diners per a instal·lacions públiques esportives i sí per a aquests jocs.

—–

Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Llegeix en contingut complert del diari En lluita

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×