Agenda

Madrid | Victòria judicial contra la privatització sanitària

06/09/2013

Aitor Bayón (@saludalegria). La Marea Blanca a Madrid s’ha trobat aquest mes de setembre amb una bona notícia, la paralització cautelar per part del Jutjat Nº4 de Madrid del Contenciós Administratiu de les cessions a empreses privades de sis hospitals i diversos centres de salut. Això ha estat possible gràcies al recurs presentat per l’Associació de Facultatius Especialistes de Madrid (AFEM) i a la mobilització sostinguda.

Però aquesta mesura és una mesura judicial i de moment cautelar, que no resol el problema de la privatització dels serveis públics a la Comunitat de Madrid. Per tant, no s’ha de caure en el triomfalisme.

Durant l’estiu la Marea Blanca de la sanitat s’ha mobilitzat perquè la seva lluita no caigués en l’oblit, com amb la manifestació del 21 de juliol. A partir de setembre es faran assemblees en diferents hospitals, amb tancades i protestes a centres de salut i d’especialitats amenaçades de tancament o privatització.

A més, no hem d’oblidar que aquest estiu s’ha fet pública la xifra de l’apartheid sanitari: són 800.000 les persones que s’han quedat sense assistència des de l’entrada en vigor del reial decret.

Aquest curs la Marea Blanca ha de seguir fomentant les assemblees de personal obertes a la ciutadania, fer campanyes per a les persones migrants i autòctones que s’han quedat sense assistència i lluitar pel retorn de tot allò privatitzat a mans públiques, amb la paralització definitiva de totes les privatitzacions en curs. Sempre amb l’objectiu de la derogació de la Llei 15/97, que és la que permet la privatització del sector.

—–

Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Llegeix en contingut complert del diari En lluita

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×