Agenda

Medi ambient | Aljarafe lluita contra el ‘fracking’

01/03/2013

Juan Antonio Gilabert (@JCamascity) El fracking és l’última tècnica minera de la indústria energètica per assegurar-se gas natural en un temps en què els combustibles fòssils clàssics estan propers a esgotar-se. Aquesta tècnica, extesa per tot el món, és molt agressiva: primer es perfora en vertical fins a una profunditat màxima de 5 km. buscant plataformes de pissarra i després 2 o 3 km. en horitzontal per aprofundir en la pedra.

Una vegada fet això, s’injecta aigua amb sorra i productes químics per dissoldre la pissarra i el resultat surt a pressió per xemeneies, provocant contaminació de les aigües superficials i subterrànies, contaminació de l’aire, afeccions a la salut humana, alteracions del paisatge i el terreny i riscos sísmics.

L’últim gran projecte de fracking a l’Estat espanyol es centra a la província de Sevilla, a l’Aljarafe, una de les zones amb més densitat de població de la província i propera al’Espai Natural de Doñana.

Per impedir-ho, s’ha creat la Plataforma Andalucia lliure de fracking, amb la participació de totes les persones, ONGs i organitzacions polítiques que pensen que un altre món és possible. Aquesta plataforma ha nascut amb vocació d’unir totes les lluites contra el fracking a Andalusia, seguint l’exemple d’altres zones afectades, com Catalunya.

—–

Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Llegeix en contingut complert del diari En lluita

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×