Agenda

Medi ambient | La llarga factura de Fukushima

27/03/2013

Redacció (@enlluita). Aquest març passat va fer dos anys de la catàstrofe mediambiental de Fukushima. La població japonesa encara n’està pagant les conseqüències. En primer lloc la contaminació s’ha estès més enllà dels 20 quilòmetres a la rodona de la central nuclear. Això ha ocasionat que s’hagin hagut de retirar més de 29 milions de metres cúbics de sòl radioactiu de la prefectura de Tòquio. Cada mes s’aboquen al mar 45.000 litres d’aigua radioactiva. Amb tot això, la contaminació trófica, de la fauna i la flora està sent enorme.

Aquestes pèrdues ecològiques també s’estan socialitzant, però en aquest cas els actius tòxics no són els d’una entitat financera, sinó els de l’empresa nuclear TEPCO. El govern japonès que ha atorgat 36.000 milions de dòlars a TEPCO perquè fes front al pagament de les indemnitzacions. TEPCO en buscar “maximitzar” els seus beneficis havia subcontractat 400 empreses per fer les tasques de neteja, cosa que ha comportat que no es realitzessin o que acabessin en casos de corrupció.

El cost del desastre, 250.000 milions de dòlars, està sent pagat amb diners públics, 43.700 milions, mitjançant l’augment de les tarifes elèctriques.

—–

Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Llegeix en contingut complert del diari En lluita

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×