Agenda

Orient Mitjà | Siria, entre la dictadura i l’imperialisme

31/08/2012

Per Santi amador (@SantiagoJosAmad). Aquestes últimes setmanes assistim a un nou escenari en la revolució en marxa a Síria, amb l’extensió dels conflictes armats a les ciutats més importants del país, com són Damasc, la capital, i Alep, el centre econòmic sirià. No només això, sinó que els enfrontaments entre partidaris del règim dictatorial de Bashar Al Asad i els revolucionaris s’estén al veí Líban, amenaçant no només amb modificar el status quo d’aquest inestable país, sinó també la situació geopolítica d’Orient Mitjà.

La revolució a Síria, que va començar seguint la flama de les revolucions de Tunísia, Egipte i Líbia, és la d’un poble fastiguejat per una dictadura repressora on no hi ha cap dret democràtic (de lliure expressió, vot o organització al marge de les estructures oficials) i cada vegada més empobrit per l’aplicació de polítiques neoliberals en el marc de la crisi econòmica capitalista mundial. Encara que és difícil saber el nombre de persones que ha mort en el conflicte, se sap amb certesa que l’aparell estatal sirià ha reprimit violentament al seu poble i ha assassinat a milers d’elles.

Les persones que estem amb les revolucions àrabs hem de donar suport a la lluita del poble sirià en totes les seves formes, denunciant tota intervenció o ingerència estrangera, ja sigui dels EUA, l’Estat francès, les dictadures de Qatar o Aràbia Saudita, o d’Iran i Rússia (aliats del règim).

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×