Agenda

Persones amb diversitat funcional en lluita

08/06/2012

Per Luis Zhu (@irene_grau). Més de 15,000 persones es van manifestar el passat 20 de maig a Barcelona contra les retallades que afecten a les persones amb discapacitat psíquica. Els pressupostos generals de l’Estat del PP ha reduït en un 56% els recursos per impulsar l’ocupació en aquest col·lectiu.

Les retallades del govern central han donat un cop mortal a una situació ja de per si molt precària. El desembre de l’any passat unes mil persones van protestar a València pel retard en els pagaments i contra la congelació de les places en els centres d’atenció. La gent cridava “Fabra, on son els diners que ens deus? Els té Urdangarín, l’American’s Cup o la depuradora?”. A finals de febrer d’aquest any, més de 3,000 persones es van manifestar pels carrers d’Iruñea contra una retallada de dos milions d’euros (12%) en la partida dedicada a aquest col·lectiu als pressupostos forals de Nafarroa.

A Extremadura els recursos destinats a les persones amb diversitat funcional es van reduir en un 25%, mentre que el Govern Balear deu més de dotze milions.

De tots aquests atacs el del govern central és el més greu. Per a les persones amb discapacitat psíquica el treball és clau per desenvolupar la seva autonomia, reduir la seva dependència i facilitar la integració social en la màxima igualtat possible. Amb aquestes retallades, el PP amenaça amb retrocedir 40 anys, quan aquest col·lectiu estava en una situació d’extrema dependència i estigmatització social.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×