Agenda

Reforma laboral | Més llenya a l’atur i a la precarietat

30/11/2012

Per Angie Gago (@Indiegnada). La reforma laboral aprovada per decret el febrer passat ha deixat un balanç catastròfic en els seus nou mesos de vida. A l’augment de l’atur se li sumen la no renovació de molts convenis i un augment salarial raquític.

La introducció de mesures com la possibilitat d’aplicar EROs per causes econòmiques ha donat lloc a un augment d’aquests d’un 105,8%. El Govern es vanaglòria que el nombre d’expedients d’extinció han disminuït, però això ha estat a costa d’un gran increment dels EROs de suspensió o reducció de jornada que no garanteixen el retorn a la situació anterior quan hi hagi una recuperació.

La falta de garanties és una altra de les conseqüències de la reforma, que es tradueix en una greu falta de democràcia. Prova d’això és la no renovació de més de 4.000 convenis col·lectius a causa de l’obstaculització de la patronal, molts d’ells des de 2010 i que estan en perill de caure definitivament, perquè la reforma imposa un màxim de dos anys per a la negociació.
La reforma laboral no només ha deixat a més persones en situació de desocupació i precarietat, sinó que ha erosionat els processos democràtics de defensa dels drets laborals.

A més, d’abril a setembre es van perdre 30.000 llocs de treball indefinits més que l’any anterior, i de febrer a octubre la conflictivitat laboral, el nombre d’expedients tramitats pels serveis de mediació, ha estat superior a tot el 2011.

—–

Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Llegeix el contingut complet del Diari En lluita d’aquest mes

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×