Agenda

Repressió d’activistes de Zimbabwe

08/04/2012

Per Albert Portillo. La setmana passada van ser alliberats sis socialistes revolucionaris membres de l’organització germana d’En Lluita, International Socialist Organisation (ISO).

El febrer de l’any passat en mig dels processos revolucionaris que tenien lloc a Tunísia i a Egipte, la policia va irrompre en una reunió de la ISO en que es mostraven imatges de les revoltes de Tunísia i Egipte.

Zimbabwe és un regim capitalista burocratista d’Estat i dictatorial, dirigit per Robert Mugabe, i que es distingeix per la corrupció i l’autoritarisme. En aquest cas els companys de l’ISO foren el cap de turc de les forces repressores de l’estat.

Empresonats sota l’acusació de “conspirar per cometre aldarulls públics” foren torturats. Com ens explica un dels companys detinguts, Tatenda Mombeyarara, la paranoia dels cossos repressors era i és considerable ja que se’ls acusava en els brutals interrogatoris d’haver posat data ja per una revolució. Fet que mostra la por de la classe dominant en temps convulsos quan creu que en qualsevol espurna d’agitació hi pot haver la seva fi.

Explica Munyaradzi Gwisai, coordinador de la ISO, que gràcies al suport popular a través de manifestacions i la campanya de pressió internacional foren alliberats la setmana passada, evitant la presó però els pesa a cadascun una multa de 500 dólares i 420 hores de serveis a la comunitat. I el fiscal demana per als detinguts la pena màxima, 10 anys de presó.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×