Agenda

Sanitat | Aires de victòria a l’hospital Sant Pau

27/03/2013

Redacció. El Jutjat Social número 21 de Barcelona ha condemnat a l’Hospital de Sant Pau (Barcelona) a pagar la retallada salarial del 5% que va aplicar el 2010 i la paga extra del 2012. La sentència, emesa el passat 26 de març, respon a la demanda presentada pels metges de l’hospital, que percebran els 3,3 milions que van perdre llavors.

El magistrat ha donat la raó a les persones demandants, que argumentaven que el Sant Pau és una entitat privada a la qual no es pot aplicar les retallades del sector públic. La resta de col·lectius laborals del Sant Pau també van presentar una demanda similar, però la van perdre i actualment està en fase de recurs.

La plantilla d’aquest hospital va ser la pionera a l’hora d’iniciar l’onada de tancades que va tenir lloc a una desena de centres sanitaris durant aquest hivern. Judith García, treballadora del Sant Pau i membre del comitè d’empresa, afirma que “la sentència dels metges és un bon precedent per al recurs que hem presentat la resta de col·lectius, i si guanyem, serà una petita victòria que ens animarà a continuar lluitant per la resta de reivindicacions, com la reobertura dels llits i els quiròfans que van tancar entre 2011 i 2012”.
La direcció de l’hospital, que ha estat denunciada per prevaricació, ja ha anunciat que recorrerà la sentència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

—–

Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Llegeix en contingut complert del diari En lluita

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×