Agenda

Sevilla: un espai de debat i combat municipal

04/05/2011

Per Tamara Ruiz. Des de la plataforma “Barrios en Lucha” de Sevilla es va decidir convocar una jornada de lluita per a la setmana del 13 al 19 de maig, coincidint amb la celebració de les eleccions municipals del 22 de maig, amb l’objectiu de visibilizar les diferents lluites socials que es desenvolupen a la ciutat, així com per potenciar el suport mutu i la col·laboració entre col·lectius i barris de la ciutat.

La proposta inicial de “Barrios en Lucha” consistia en l’organització de diverses activitats de difusió i debat i accions directes sobre diferents problemàtiques socials, estructurades en diversos eixos de treball relatius cadascun a una temàtica diferent; concretament entorn dels eixos d’habitatge, gestió de l’espai públic i convivència i participació.

Davant la necessitat que es va veure des d’aquesta plataforma veïnal d’implicar en l’organització d’aquesta jornada a més col·lectius involucrats en les diferents lluites socials que es donen a la ciutat de Sevilla es va decidir fer una crida a la resta d’organitzacions polítiques, socials i sindicals perquè participessin a una assemblea oberta el 13 d’abril.

D’aquesta forma, després d’aquesta reunió a la qual van assistir nombrosos col·lectius i organitzacions (Ecologistas en Acción, APDHA, C.S.O.A. La Huelga, C.S.O.A. sin nombre, SAT, Apoyo Mutuo, Red de Apoyo Estudiantes Anti-LOU, Grupo 17 de Marzo, Izquierda Anticapitalista, En lucha, etc.), així com persones a títol individual, van decidir ampliar-se les temàtiques a tractar durant aquestes jornades, incloent nous eixos de treball. Més concretament, es van afegir els eixos cultura lliure, anti-repressió, territori i medi ambient i atur i precarietat.

Amb aquestes jornades de lluita social es pretén denunciar els problemes socials que afecten a la població, perquè estem veient com empitjoren les nostres condicions de vida, i com els governs pretenen que siguem les i els treballadors els qui paguem la crisi que uns altres van generar amb més retallades. Mentre els donen milions als bancs i les grans empreses augmenten els seus beneficis, ens retallen els nostres drets socials i laborals, privatitzen els serveis públics i destrueixen el nostre medi ambient.

Perquè ens sobren raons per protestar aquestes jornades de lluita estan pensades per visibilizar el nostre descontent i per mostrar que defensem un altre model de ciutat diferent, que no condueixi al desastre ambiental, en el qual l’habitatge i el treball dignes siguin drets amb contingut real i on allò públic i social prevalgui davant dels interessos particulars i els beneficis d’uns pocs.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×