Agenda

Stop bales de goma | Campanya contra unes armes molt letals

30/11/2012

Redacció (@enlluita) Les escopetes de pilotes de goma són considerades pels protocols interns dels Mossos d’Esquadra com a armes “less letal” (poc letals). Això es contradiu totalment amb l’evidència empírica. Les pilotes de goma, disparades a més de 50 metres aconsegueixen una energia cinètica superior a la d’una bala de 9mm.

L’efecte d’aquestes pilotes sobre el cos humà és devastador. En algunes zones del cos provoquen hemorràgies internes i danys en òrgans vitals. L’any passat, un jove a Barcelona va estar una setmana a la UCI amb danys cardiopulmonars molt greus a causa de l’impacte d’una pilota de goma.

A altres zones del cos més vulnerables poden causar pèrdues de funció completa i fins i tot la mort. A l’Estat espanyol, des de 1990 ja són 23 les persones que han perdut la visió d’un ull per aquestes armes. La prova més dramàtica de com de letals són les bales de goma és la mort d’Iñigo Cabacas, aficionat de l’Athletic de Bilbao, a causa del tret d’un ertzaina (policia autonòmica basca). A causa d’això, el ministeri d’Interior basc ha decidit retirar aquestes armes –que estan prohibides a Itàlia, Alemanya i Grècia– a partir de 2013.

La campanya Stop bales de goma, que compta amb el suport de diverses figures molt conegudes, reclama l’abolició d’aquestes armes com a mesura bàsica per garantir el dret a manifestar-se pacíficament sense témer per la pròpia vida. Més informació a www.stopbalesdegoma.org.

—–

Rep més informació sobre En lluita, anticapitalisme i revolució

Llegeix el contingut complet del Diari En lluita d’aquest mes

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×