Agenda

Transport públic | Les vagues aturen Madrid i Barcelona

04/10/2012

Per Óliver Martínez (@oliverhospi). El passat 16 de setembre, el sector del transport públic de Barcelona i Madrid van concórrer en una reeixida vaga. L’aturada de les plantilles de metro i autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Rodalies i Regionals de Renfe-Adif d’ambdues capitals va aconseguir, en general, un seguiment superior al 90%. Metro i autobusos de Madrid van repetir una segona vaga el 21, mentre que el metro de Barcelona també va fer vaga el 23. Aquestes convocatòries també van tenir un seguiment pràcticament total.

Les seves principals reclamacions són contra la reforma laboral i la nova retallada del 7% en els sous per l’aplicació del Reial decret 29/2012, que elimina la paga de desembre i destrueix la negociació col·lectiva. En el cas de les plantilles de Renfe i Adif, alerten del procés en marxa de liberalització del sector amb privatitzacions encobertes. A TMB, els treballadors exigeixen la readmissió d’Andreu de Cabo, acomiadat de TMB en represàlia per la seva lluita sindical.

S’albiren noves vagues en les properes setmanes. En el moment de tancar aquesta edició, els autobusos de Barcelona tenen prevista una jornada de vaga de 24 hores l’1 d’octubre, a partir de la qual hi haurà aturades de 2 hores al dia de forma indefinida. Aquest mateix dia, metro i autobusos de Madrid també faran vaga.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×