Agenda

Èxit de la vaga general universitària

07/12/2011

Per Diego Mendoza. La Vaga universitària del 17 de novembre ha estat la primera impulsada pel sector des de la lluita contra Bolonya. A nivell general la vaga ha estat un éxit, amb una aturada generalitzada de les classes i una massiva afluència a la manifestació.

La UAB va ser potser el millor exemple de l’èxit de la vaga, amb un 80% de seguiment segons dades oficials. A les 7 del matí un piquet de prop de 150 persones entre estudiants i professores es van reunir a la Plaça Cívica. Es van dur a terme diverses accions durant tot el dia: tall de l’autopista AP-7, tall dels ferrocarrils, barricades als accessos i piquets informatius a les carreteres i les aules.

Al campus UB central la jornada de lluita va ser altament secundada, amb piquets coordinats que van dur a terme talls de carreteres i accions contra el Banc de Santander, la Borsa de Barcelona, la conselleria d’Educació i el Banc d’Espanya durant el matí.

Al campus de UB Diagonal, la vaga es va iniciar la nit anterior amb una ocupació generalitzada de facultats. A les 8 del matí es va tallar l’avinguda Diagonal i a continuació es formaren piquets per anar a les aules. La immensa majoria de les classes estaven buides, demostrant-se la efectivitat que va tenir la mobilització i conscienciació de les setmanes prèvies.

A la UPF les mobilitzacions s’iniciaren el dilluns amb l’ocupació de l’edifici Roger de Llúria. Desprès d’una setmana intensa de xerrades informatives i mobilització, la jornada de vaga va tenir un seguiment desigual i no va comptar amb el suport de gran part de la plantilla docent.

Cal destacar que aquesta vaga ha estat fruit de un procés de mobilització, ocupacions de facultats i accions prèvies coordinades des de espais unitaris com la PUDUP. La vaga del 17N tan sols marca el començament d’una lluita estudiantil que aquest curs jugarà un paper clau en el panorama polític.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×