Agenda

Qui som

En lluita és una organització anticapitalista i revolucionària. Pensem que cal desafiar el capitalisme en totes les seves manifestacions: neoliberalisme, guerres, racisme, opressió de les dones i LGTBI, opressió nacional, degradació del mediambient…Lluitem per reformes per millorar les nostres vides aquí i ara, però aquestes no són suficients. Creiem que l’única via per aconseguir una societat igualitària i democràtica és a través d’una revolució des de la base, feta des de l’autoorganització en centres de treball, barris, universitats…que acabi amb el sistema actual.

Continua

Qui som i què pensem

Contra el capitalisme

El capitalisme es basa en la recerca de beneficis econòmics a curt termini i en el creixement constant. A causa de la seva lògica de competència i explotació, té la necessitat d’estendre’s a costa de les condicions de vida de la majoria de les persones i del medi ambient. Cal per tant, tenir una perspectiva d’acabar amb aquest sistema i construir-ne un de nou que posi les persones per davant dels beneficis.

Per una esquerra combativa

La capacitat d’actuar de forma unitària i donar continuïtat a la mobilització més enllà de dates puntuals marca l’èxit o el fracàs dels moviments socials i de la classe treballadora en general. Per l’esquerra anticapitalista és necessari construir un referent de lluita polític. Des d’En lluita estem compromesos a construir aquest referent capaç d’aglutinar a sectors que portem anys treballant junts.

Per una sortida anticapitalista a la crisi

A diferència del que ens volen fer creure, sí que hi ha alternatives i sortides possibles a aquesta crisi: No al rescat dels poderosos. Ni un euro més per a la banca. Nacionalització del conjunt de la banca sota el control democràtic popular. No pagar el deute públic. Sortida d’una UE dissenyada per afavorir les grans empreses. Pujada d’impostos als grans capitals i fortunes. Intervenció de les grans sumes de capital per invertir-les en finalitats socials i acabar amb la crisi ecològica. Reducció de la jornada laboral i repartiment del treball, sense baixar salaris, per acabar amb l’atur. Edat de jubilació als 60 anys. Expropiació dels pisos en mans dels bancs per a les persones que necessiten un habitatge. Dació en pagament immediata i paralització de tots els desnonaments.

Unim les lluites

Formem part dels moviments socials i participem en les lluites de la classe treballadora, així com dins els nostres sindicats per impulsar des de la base les lluites per millores laborals. Volem unir les diferents lluites, unir els moviments. Els  moviments socials necessiten els treballadors i les treballadores, i aquestes necessiten els moviments socials. Com a revolucionaris i revolucionàries significa que som part activa dels diferents moviments, impulsant-los amb una perspectiva radical i unitària.

Continua

Organitza’t amb nosaltres

La base de l’èxit de qualsevol proposta és organitzar-se bé per poder portar-la a terme. En lluita és una organització democràtica, basada en el debat continuu que actua de manera conjunta i unitària per fer avançar les lluites allà on es donin i les idees anticapitalistes dins d’aquestes. Per aconseguir-ho necessitem a gent com tu que vulgui cambiar el món des de la base.

Formulari d'afiliació

Omple aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.

×

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×