Agenda

Dones i feminisme: l’exemple de les revolucions àrabs

09/12/2013

Xerrada a les Jornades “Idees per canviar el món” amb Gigi Ibrahim, periodista egípcia, bloger i activista social. Ibrahim ha estat acreditada com a part d’una nova generació de “periodistes ciutadans” que han documentat el que passava al seu voltant a través de les xarxes socials. I Neus Roca, activista feminista i membre d’En lluita.

Durant els darrers anys de crisi econòmica, les dones hem patit els efectes de la Reforma Laboral, la Reforma de les Pensions, les retallades en els pressupostos dels serveis socials, i el retrocés ideològic (com la contrarreforma de l’avortament), situant-nos en una situació d’inferioritat de drets respecte els homes.

Prenent l’exemple de les revolucions àrabs on les dones han anat en massa a les protestes per enderrocar els règims autoritaris dels seus països i alliberar-se, hem de lluitar per acabar amb un pensament sexista i un sistema econòmic que necessita de l’opressió de les dones per sostenir-se. Gigi Ibrahim ens parlarà en primera persona de l’experiència d’Egipte i del que en podem aprendre.

Formulari de subscripció

Omple aquest formulari si vols subscriure't a alguna de les nostres publicacions.

Diari En Lluita i revista L'heura - 25€ / any
Diari En Lluita - 15€ / any
Revista L'heura - 12€ / any

×